Rabarberimuffinid kookoshelveste ja kohupiimaga

Suvised muffinid, mis valmivad hetkega! Hapukas rabarber, kohupiim ja kookos – see trio teeb imet. Tulemuseks on pehmed, kergelt hapukad muffinid, mis sobivad nii hommikukohvi kõrvale kui külaliste kostitamiseks.

Rabarberimuffinid kookoshelveste ja kohupiimaga

Suvised muffinid, mis valmivad hetkega! Hapukas rabarber, kohupiim ja kookos – see trio teeb imet. Tulemuseks on pehmed, kergelt hapukad muffinid, mis sobivad nii hommikukohvi kõrvale kui külaliste kostitamiseks.

KOOSTISOSAD:

  • 1pk (200g) kohupiima
  • 1 muna
  • 60g sulatatud võid
  • 4spl suhkrut
  • 1spl vaniljesuhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • 1,5 dl kookoshelbeid
  • 1 dl nisujahu
  • 1tl küpsetuspulbrit
  • 125g puhastatud ja tükeldatud rabarbereid
  • Kaunistamiseks pärlsuhkrut/šokolaad, karamelli/tuhksuhkrut vms meelepärast

VALMISTAMINE

  1. Pese, koori ja tükelda rabarber väikesteks tükkideks.
  2. Sega omavahel kausis kohupiim, muna, kaneel  ja suhkrud. Siis sega sinna hulka ka sulatatud või
  3. Nüüd lisa kõik ülejäänud kuivained (nisujahu, küpsetuspulber, kookoshelbed), sega korralikult läbi.
  4. Kõige viimasena sega hulka pestud, kooritud ja tükeldatud rabarber. Sega korralikult.
  5.  Pane ahi sooja 200 kraadi juurde ja valmista ette muffinipann.
  6. NIPP! Kui soovid võid igasse muffinivormi panna ka ühe tüki šokolaadi või näiteks väikese martsipanitüki, peale võid valmistada ka näiteks puru. Lase loovusel lennata.
  7. Täida muffinivormid taignaga ja puista peale pärlsuhkrut.
  8.  NIPP! Rabarberi võid asendada ka näiteks marjadega.
  9. Soovitus! Kui kookoshelbed ei ole sinu lemmikud, siis võid need ära jätta ja panna veidi nisujahu rohkem.
  10. Küpseta muffineid ahju keskosas 200 kraadi juures ca 20 minutit või seni kuni need on kuldpruunid.
  11. Serveerimisel võid muffinid katta ka šokolaadi või karamelliga.

Mõnusat kokkamist!

Kaie

Kommenteeri

Ostukorv
Scroll to Top