KOOSTISOSAD:
- Põhi:
- 200 g Biscoffi küpsiseid
- 80 g sulavõid
- 1 tl kaneeli
- 2 spl kakaod
- Täidis:
- 400 g toorjuustu
- 150 g kreeka jogurtit
- 100 g Biscoffi kreemi
- 100 g suhkrut
- 2 muna
- 1 spl vanillisuhkrut
- 1 spl maisitärklist /nisujahu
- 200 g kirsse
- Peale:
- 280g Biscoffi kreemi
- 150 ml vahukoort + 1 spl vanillisuhkur
- Kaunistuseks šokolaadipuru vms
VALMISTAMINE
- Vooderda koogivorm (läbimõõduga 22-24cm) küpsetuspaberiga. Esmalt valmista koogipõhi. Selle jaoks purusta Biscoffi küpsised ja sulata või. Sega need omavahel ja lisa sinna ka kaneel ning kakao. Suru saadud segu koogivormi põhja ning pane külmikusse seniks kuni täidist valmistad.
- Täidise jaoks kaalu ühte kaussi kõik täidise ained (välja arvatud kirsid ja 1 spl tärklist/nisujahu). Sega täidise ained miksri abil ühtlaseks massiks. Pane ahi sooja 160 kraadi juurde. Sega eraldi kausis omavahel kirsid ja tärklis.
- Võta külmikust koogipõhi ja laota sinna põhjale kirsid. Vala vaikselt peale täidis.Pane ahju küpsema ca tunniks ajaks või seniks, kuni kook on kergelt pruun ja keskelt veel natukene võdisev.
- Soovitus! Ahju võid panna ka ahjunõuga veidi vett, et kook saaks mahlasem ja katki ei küpseks.
- Kui kook on valmis siis lülita ahi kinni ja jäta kook praokil ahjuuksega ahju jahtuma.
- Kui kook on jahtunud siis sulata biscoffi kreem ja vala koogi peale.Nüüd tõsta kook külmikusse tahenema, ideaalis terveks ööks.
- Järgmisel päeval vahusta vahukoor vaniljesuhkruga ja pritsi kreemitupsud koogi peale. Kaunista šokolaadipuruga.
- Soovitus! Kaunistada võid ju nii nagu sa ise soovid. Võid kasutada marju ja pähkleid ja teha mingi muu kreemi. Lase loovusel tööd teha! 🙂
Mõnusat kokkamist!
Kaie


