Kõrvitsasalat
Marineeritud kõrvits on ajatu lemmik, mis toob sügise maitsed taldrikule. Magusa ja hapuka maitsekombinatsiooniga salat sobib ideaalselt lisandiks nii argi- kui piduroogadele. Kas oled valmis avastama, kuidas see kodune hõrgutis valmistada ja oma sahvrisse talletada?
KOOSTISOSAD:
- 2kg puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat
- 2l vett
- 8 spl äädikat (30%)
- 550g suhkrut
- 15 tera nelki
- 15 tera vürtsi
- 5 pulka kaneeli
VALMISTAMINE
Esmalt koori, puhasta ja tükelda kõrvits.
Pane potti vesi ja äädikas, sega läbi ning lisa sinna ka kõrvitsakuubikud. Jäta need niimoodi üheks ööks (ca 12 tunniks) külmikusse seisma.
Järgmisel päeval lisa potti kõrvitsakuubikute juurde ka nelk, vürts ja kaneel ning suhkur. Pane keema, keeda keskmisel kuumusel seni, kuni kõrvits on valmis. Keetmise aeg sõltub kogusest ja kõrvitsakuubikute suurusest. Sa näed, et kuubikud muudavad veidi värvi ja tekstuuri.
Pane kuumalt puhastesse purkidesse ja kaaned kohe peale.
Lase jahtuda ja siis säilita jahedas ning pimedas.
Nipp! Kui armastad mahedamaid ja magusamaid maitseid, siis lisa äädikat ja vürtse veidi vähem ning suhkrut rohkem. Kui tahad aga hoopis uut maitsenüanssi juurde saada, siis võid ka näiteks apelsini mahla maitseks lisada.
Katseta julgelt!
Vahvat kokkamist!
Kaie