Kaerahelbeküpsised

Üks traditsioonilisemaid maiuseid lapsepõlvest, millega saime edukalt ise hakkama juba umbes seitsme aastaselt.

Nüüd olen seda veidi täiendanud ja lisanud mõningaid koostisosasid.

Proovi järgi!

Kaerahelbeküpsised

Üks traditsioonilisemaid maiuseid lapsepõlvest, millega saime edukalt ise hakkama juba umbes seitsme aastaselt.

Nüüd olen seda veidi täiendanud ja lisanud mõningaid koostisosasid.

Proovi järgi!

KOOSTISOSAD:

  • 100 g võid
  • 2 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 3 tl vaniljesuhkrut
  • 175 g kaerahelbeid
  • 25 g kookoshelbeid
  • 50 g mandlilaaste

VALMISTAMINE

  1. Vahusta munad suhkrutega, lisa kaerahelbed, kookoshelbed ja mandlilaastud.
  2. Soovi korral võid lisada veidi ka purustatud pähkleid, seemneid, kuivatatud jõhvikaid, rosinaid või hoopiski šokolaaditükke. Lase julgelt fantaasial lennata.
  3. Kui sa mandlilaaste ja kookoshelbeid ei soovi kasutada siis asenda lihtsalt nende samade kaerahelvestega ja sama kogusega.
  4. Sega lõpuks hulka ka sulatatud või.
  5. Kata kauss toidukilega ja lase külmkapis taignal 20-30 minutit tõmmata.
  6. Tõsta lusikaga ahjuplaadile pätsikesed ja küpseta 180° ahjus kuni pätsid on helepruunid.
  7. Lase küpsistel peale ahjust võtmist jahtuda, muidu võivad need ahjuplaadilt võttes katki mureneda.
  8. Võid soovi korral pealt šokolaadiga kaunistada või hoopiski otsapidi šokolaadi sisse kasta !

Rangelt soovituslik on süüa neid koos külma piimaga või pärnaõie teega !

Kommenteeri

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Ostukorv
Scroll to Top