Ahjuõunamoos mündi ja laimiga/mojito õunamoos

KOOSTISOSAD:

  • 2kg puhastatud ja tükeldatud õunu
  • Ca 600-800g suhkrut/fariinsuhkrut
  • 2-4 laimi
  • 2dl vett
  • Peotäis piparmünti

VALMISTAMINE

Pese, puhasta ja tükelda õunad. Koduaia õunu koorida pole tegelikult vaja aga võib. Tee täpselt nii nagu Sa ise eelistad.

Pese ka laimid ja pressi esialgu kahest laimist mahl välja ja vala see tükeldatud õunte peale. Vala ka sinna hulka vesi.

See, kui palju sa laime ja suhkrut kasutad sõltub suuresti kasutatavate õunte maitsest, hapukusest ja ka Sinu enda maitseelistusest. Väga hapukatele õuntele pole palju laimi vaja lisada.

Lisa õuntele ka suhkur (võid kasutada ka moosisuhkrut või fariinsuhkrut, mis annavb veidi karamellise maitse) ja sega kõik need omavahel. Vala nüüd õunad ahjupannile ja pane sinna peale ning vahele ka piparmündioksad.

Kui soovid, siis võid ka piparmündi okste küljest lehed ära nokkida ja segada need kohe õunte sekka ja hiljem jättagi need moosi sisse. Mina panin okstega ja korjasin need hiljem ära, nii säilib ilus moosi värv.

Minul on umbes 25×40 suurusega ahjupann, kuhu mahub täpselt see 2kg tükeldatud õunu sisse. Sa võid vajadusel teha ka väiksema või suurema koguse. Võid kasutada selleks ka ahjupotti või vormi, mis on kaanega.

Nüüd kata ahjupann fooliumiga ja pane 180 kraadi juurde ahju keskossa esmalt ca 1 tunniks. Siis tõsta ahjupann välja ja eemalda ettevaatlikult foolium (sealt tuleb kuuma auru) ning sega moos korralikult läbi ja maitse seda. Nüüd saab lisada juurde veel laimi, piparmünti või suhkrut vastavalt vajadusele. Pane foolium peale tagasi ja moos uuesti 20 minutiks ahju. Peale selle aja möödumist keera ahi kinni ja lase moosil seal soojas ahjus fooliumi all veel järelvalmida ca 15 minutit.

Moosi valmimise aeg sõltub ka kasutatavatest õuntest. Valgetest klaaridest moos valmib kiiremini kui sügisõuntest tehtud moos.

Kui moos on valmis siis võta see ahjust välja ja eemalda jälle ettevaatlikult foolium ning  piparmündioksad ja pane moos kuumalt purkidesse. Hoiusta peale jahtumist kuivas, pimedas ja jahedas ruumis.

Anna julgelt mulle ka teada, kuidas Sul välja tuli! Ja retsepti jagades, palun märgi Köögibossid ära!

Vahvat kokkamist!

Kaie

Kommenteeri

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Ostukorv
Scroll to Top