Kukeseene orsotto

Kukeseene orsotto – sügisene klassika, mis ühendab rikkaliku metsaseente maitse ja odrakruupide tervisliku toiteväärtuse. Lihtne, kuid elegantne roog sobib suurepäraselt nii argiõhtusse kui pidulauale. Avasta, kuidas valmistada see kreemjas ja maitseküllane roog oma kodus!

Kukeseene orsotto

Kukeseene orsotto – sügisene klassika, mis ühendab rikkaliku metsaseente maitse ja odrakruupide tervisliku toiteväärtuse. Lihtne, kuid elegantne roog sobib suurepäraselt nii argiõhtusse kui pidulauale. Avasta, kuidas valmistada see kreemjas ja maitseküllane roog oma kodus!

KOOSTISOSAD:

  • 250 g odrakruupe
  •  300 g kukeseeni
  • 1 sibul
  •  4 küünt küüslauku
  •  3 loorberilehte
  • Veidi õli
  • 750-850 ml köögivilja puljongit
  •  1-2 spl võid
  •  Väike punt peterselli ja tilli
  •  50 g parmesani
  •  Soola, pipart

VALMISTAMINE

  1. Odrakruupe on vajalik eelnevalt vähemalt paar tundi vees leotada.
  2. Võimalusel vali veidi paksema põhjaga pott ja pruunista siis poti põhjas tilga õliga hakitud sibul klaasjaks. Lisa sinna korralikult leotatud ja loputatud kruubid ning tükeldatud seened.
  3. Nipp! Võid kasutada kukeseente asemel ka mingeid teisi seeni.
  4. Soovi korral võid lisada ka kuumsuitsupeekonit vms.
  5.  Pruunista mõned minutid.  Siis lisa loorber ja umbes pool puljongi kogusest ning lase segul keema tõusta. Siis keera kuumust vähemaks umbes poole võrra.
  6. Soovi korral võid osa puljongist asendada valge veiniga, näiteks 200ml.
  7.  Keeda  segu umbes 15 minutit, seni kuni enamik puljongist on ära keenud.  Nüüd lisa veidi puljongit juurde ja keeda edasi. Ikka sega aeg-ajalt ja keeda seni kuni vedelikku hakkab väheks jääma, siis lisa jälle puljongit juurde. Keeda niimoodi seni, kuni kruubid on pehmed (umbes pool tundi). Segu peaks jääma pigem vedelapoolsem, sest kruubid tõmbavad seistes ka veel vedelikku endasse.
  8. Kui oled sobiva konsistentsi saavutanud siis lisa ka riivitud parmesan, hakitud petersell ja till ning sool, pipar ja  või. Sega kõik kergelt kloppides ja korralikult läbi. Keera kuumus kinni ja lase veel ca 5 minutit kaane all maitsestuda.

Mõnusat kokkamist!

Kaie

Kommenteeri

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Ostukorv
Scroll to Top