KOOSTISOSAD:
- 100 g võid
- 2 muna
- 1 dl suhkrut
- 3 tl vaniljesuhkrut
- 175 g kaerahelbeid
- 25 g kookoshelbeid
- 50 g mandlilaaste
VALMISTAMINE
- Vahusta munad suhkrutega, lisa kaerahelbed, kookoshelbed ja mandlilaastud.
- Soovi korral võid lisada veidi ka purustatud pähkleid, seemneid, kuivatatud jõhvikaid, rosinaid või hoopiski šokolaaditükke. Lase julgelt fantaasial lennata.
- Kui sa mandlilaaste ja kookoshelbeid ei soovi kasutada siis asenda lihtsalt nende samade kaerahelvestega ja sama kogusega.
- Sega lõpuks hulka ka sulatatud või.
- Kata kauss toidukilega ja lase külmkapis taignal 20-30 minutit tõmmata.
- Tõsta lusikaga ahjuplaadile pätsikesed ja küpseta 180° ahjus kuni pätsid on helepruunid.
- Lase küpsistel peale ahjust võtmist jahtuda, muidu võivad need ahjuplaadilt võttes katki mureneda.
- Võid soovi korral pealt šokolaadiga kaunistada või hoopiski otsapidi šokolaadi sisse kasta !
Rangelt soovituslik on süüa neid koos külma piimaga või pärnaõie teega !